Search
Close this search box.

Propolis za virusne bradavice

Podijeli članak

Kako koristiti propolis za virusne bradavice? Protokol je prilično jednostavan. Koristite 50% tinkturu propolisa (na bazi alkohola) i svakodnevno nanosite propolis na bradavicu. Svaki put nanesete 2 kapi i odmah pokrijete bradavicu vatom i stavite flaster da je prekrije. To radite ujutro i navečer. Ako vam nije realno staviti zavoj na lice ili glavu, nanošenje propolisa samo noću će i dalje djelovati.

Kako koristiti propolis za virusne bradavice za maksimalne rezultate

Propolis također konzumirate oralno dok liječite bradavice, a konzumirate jednu punu kapaljku tinkture ili 1000 mg u obliku kapsula dnevno za dodatno jačanje imuniteta.

Kada se propolis primjenjuje lokalno, koža oko bradavice može dobiti tamno smeđu/crnu boju. Ovo je jednostavno propolis koji boji kožu i nestat će u roku od nekoliko dana nakon prestanka tretmana. Trebat će otprilike dva tjedna da bradavica umre i nestane.

Tijekom tretmana ne bi trebali osjećati bol ili nelagodu.

propolis za virusne bradavice

Bradavice su čest problem koji pogađa i odrasle i djecu – većina nas nosi virus. Dostupne su više mogućnosti liječenja, uključujući kreme na bazi salicilne kiseline, tekući nitrogren, pa čak i ljepljivu traku, ali niti jedna terapija se ne ističe jednako učinkovitom.

Uz propolis, u istraživanje je uključena i ehinacea. Propolis i ehinacea su relativno sigurni imunomodulatori i oba imaju antivirusna svojstva.

U jednom slijepom, randomiziranom, tromjesečnom ispitivanju, 135 pacijenata s različitim vrstama bradavica primalo je oralni propolis, ehinaceu ili placebo.

U bolesnika s ravnim i običnim bradavicama liječenih propolisom, izlječenje je postignuto u 75% odnosno 73% bolesnika. Ovi rezultati su bili značajno bolji od onih povezanih s liječenjem ehinaceom ili placebom. Moje iskustvo je da se bliža 100% učinkovitost može postići da se propolis nanosi lokalno na bradavice.

Istraživači su zaključili da je propolis za bradavice, učinkovita i sigurna terapija .

možda vam se svidi

aronija
Razno

Aronija – sve što trebate znati

Jeste li ikada čuli za superhranu poznatu kao aronija? Ova mala, tamnoljubičasta bobica ima veliki učinak kada su u pitanju njezine zdravstvene prednosti. Plodovi aronije

aronija na prazan želudac
Razno

Aronija na prazan želudac

Aronija na prazan želudac? Istraživanja su pokazala da aronija može imati i određene zdravstvene prednosti, poput poboljšanja zdravlja srca, jačanja imunološkog sustava i reguliranja razine